Zaparzacz do herbaty Bodum

Jeśli jesteś miłośnikiem herbat, najprawdopodobniej znasz nazwę Bodum – markę, która oznacza jakość, prostotę i wyjątkowy design. Innowacyjny projekt czajnika Bodum jest całkiem wydajny i praktyczny. Zaparzacz do herbaty Bodum dla herbaty jest tym samym czym woda dla ryby – bez siebie nie mogą żyć.

Zaparzacz do herbaty – jakość

Dzbanek z filtrem stalowym do herbaty poj. 1 litr Assam BODUM
Dzbanek z filtrem stalowym do herbaty poj. 1 litr Assam BODUM

Czajniki Bodum wzorowane są na francuskim czajniku tłokowym, który zyskały wielką popularność na całym świecie. Jest to dość zrozumiałe, ponieważ zrewolucjonizowały sposób parzenia herbaty. Bodum rozumie delikatną naturę herbaty, dlatego marka opracowała unikalny system parzenia, który podkreśla bogaty smak liści herbaty do pełnego rozkwitu.

Możesz natknąć się na negatywne recenzje, w których ludzie twierdzą, że czajniki Bodum wyglądają krucho. Nic z tego. Zaparzacze do herbaty są z wytrzymałego szkła borokrzemowego. Jest ono mocne i odporne na wysokie temperatury oraz nie rysuje się w zmywarce. Klasyczny, okrągły kształt dzbanka Bodum jest wykonany z przezroczystego szkła, dzięki czemu można przypatrywać się herbacie jak rozkwita.

Zaparzacz do herbaty i jego budowa

Inną pozytywną cechą czajnika Bodum jest jego prosta konstrukcja i łatwość użycia. Skomplikowane nie zawsze wydaje się lepsze. Właśnie to miał na myśli producent Bodum, tworząc ten prosty system parzenia herbaty. 

zaparzacz do herbaty Bodum z sitkiem metalowym i z tworzywa
zaparzacz do herbaty Bodum z sitkiem metalowym i z tworzywa

Zaparzacze Bodum są dodatkowo wyposażone w wyjmowany filtr ze stali nierdzewnej lub plastiku. Jest on wystarczająco przestronny, aby liście herbaty wirowały i parzyły się swobodnie, aż uwolnią swoją moc i aromat. Nie ma bałaganu i nie ma potrzeby usuwania torebek ani filtrów.

Elastyczna silikonowa obręcz łączy szklany dzbanek z filtrem. Zapewnia uniwersalne dopasowanie między nimi i zapobiega oparzeniu się palców. Dodatkowo filtr nie wypada podczas nalewania gorących napojów.

Po zakończeniu parzenia herbaty, należy wcisnąć tłok aby wydobyć resztki esencji z liści i aby zatrzymać proces parzenia. Tłok jest z żaroodpornego tworzywa sztucznego nie powoduje poparzenia palców.

Możesz wyrzuć resztę herbaty lub ponownie drugi raz ją zaparzyć.

Dzięki takiemu zastosowaniu już nie musisz się martwić, że filiżance będą resztki liści, tłoczek przytrzyma je wszystkie na swoim miejscu w sitku a ty będziesz mógł się cieszyć aromatem ciepłej herbaty w filiżance.

dzbanek Bodum z zaparzaczem tłokowym
dzbanek Bodum z zaparzaczem tłokowym

Dodatkowo należy zaznaczyć, że marka Bodum to dobry wybór, ponieważ części zamienne są dostępne i w przypadku uszkodzenia mechanicznego można dokupić element.

Podziel się na:
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blip
  • Blogger.com
  • co-robie
  • Dodaj do ulubionych
  • Forumowisko
  • Gadu-Gadu Live
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Linkologia
  • Poleć
  • Reddit
  • Sfora
  • Wahacz
  • Wykop
  • Śledzik
  • Twitter