Wszystko do kuchni

Akcesoria kuchenne praktyczne i ładne. Piękne i niezbędne wyposażenie do jadalni

Naczynia żaroodporne SIMAX

W czasach pogoni za nowymi materiałami – nasze naczynia do pieczenia są coraz dziwniejsze i coraz droższe. Zapominamy o starych, sprawdzonych produktach – w tym wykonanych ze szkła. Szkło jako materiał, znane jest ludzkości od niepamiętnych czasów. Obecnie gdy co raz częściej mamy alergie na metale, naczynia ze szkła żaroodpornego robią się bardzo popularne ze względu na neutralność chemiczną. Nie zawiera kadmu i ołowiu.

SIMAX NACZYNIE PROSTOKATNENaczynia żaroodporne firmy SIMAX mają bardzo dużo zastosowań. Po pierwsze możesz używać ich w kuchni do zapiekania, duszenia, smażenia oraz do mrożenia. Jest odporny na temperatury w zakres od – 40 do + 300 st C.
UWAGA: naczyń żaroodpornych nie należy wstawiać do piekarnika bezpośrednio z lodówki, zamrażalnika lub produktami bardzo zimnymi.

Naczynia Simax mogą służyć w jadalni jako głębokie i płytkie półmiski, są idealnie przeźroczyste i doskonale nadaje się do serwowania na stół. Bardzo apetycznie prezentują się w nim kolorowe zapiekanki czy inne dania.

UWAGA: gorące naczynia należy postawić na podstawce drewnianej, plastikowej, silikonowej.

Funkcjonalność to dodatkowy atut. Naczynia z pokrywami mogą być używane jako dwa osobne naczynia. Wygodne uchwyty, łatwość czyszczenia, tłuszcz schodzi bez problemu. Naczynia SIMAX można myć w zmywarce.

SIMAX NACZYNIE OKRAGŁE GRILL DROPPNaczynia przeznaczone są do pieczenia lub podgrzewania:

  • w kuchenkach mikrofalowych
  • w piekarnikach kuchni gazowych, elektrycznych
  • oraz na palnikach kuchenek gazowych i blatach kuchenek elektrycznych z zastosowaniem płytek ochronnych (tzw. rozpraszacz płomieni).
    UWAGA: żadnego szkła nie należy stawiać bezpośrednio nad ogniem. Ogrzewanie punktowe powoduje odprężanie szkła.

Szkło produkowane przez czeską firmę Simax ze względu na swoje właściwości jest wykorzystywane tam gdzie najwyższe są wymagania w zakresie odporności cieplnej i chemicznej w odniesieniu do substancji z którą mogą mieć kontakt np. w laboratoriach, petrochemii, hutnictwie oraz w naszych domach.

Naczynie żaroodporne SIMAX 0,25 lNowością jesieni 2011 r jest seria naczyńKokilka szklana, ramekin
o małych pojemnościach – do serwowania dań dla jednej osoby np: niewielkich zapiekanek, sufletów czy deserów, a następnie serwowania ich bezpośrednio na stół. Doskonałe na przykład do kuchni włoskiej. Występują w rozmiarach: kokilka, ramekin 220 ml, naczynie 250 ml, 350 ml, 400 ml.

Nowością wiosny 2012r. jest linia naczyń do sosów, chrzanu, małych zapiekanek, przystawek. Kokilki można również wykorzystywać do przygotowania deserów na zimno np. nóżek, galaretek i przechowywać w lodówce.

Doskonałe dla gastronomii, firm cateringowych o pojemnościach: 120, 150, 190 ml. Naczynia SIMAX są idealne do podawania na stół, szkło jest przeźroczyste i uniwersalne – pasuje do każdej zastawy stołowej.

Mała kokilka, ramekin szklany

Podziel się na:
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blip
  • Blogger.com
  • co-robie
  • Dodaj do ulubionych
  • Forumowisko
  • Gadu-Gadu Live
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Linkologia
  • Poleć
  • Reddit
  • Sfora
  • Wahacz
  • Wykop
  • Śledzik
  • Twitter

Dane wpisu

Data
8 kwietnia 2012

Autor
Pomocnicy

Zostaw odpowiedź