Wszystko do kuchni

Akcesoria kuchenne praktyczne i ładne. Piękne i niezbędne wyposażenie do jadalni

Archiwum kategorii ‘Porady’

Test ręcznego miksera, robota BANQUET vs DOMIK

W założeniu te małe urządzenia mają łączyć w sobie 4 funkcje: miksera do jajek, ręcznego robota, rozdrabniacza / szatkownicy. A zatem na pierwszy ogień idzie ręczny mikser czeskiej firmy BANQUET. Oprócz łopatek do ubijania piany, urządzenie posiada nakładkę do oddzielania żółtka od białka.  Jeśli przy rozbijaniu jajka nie naruszymy żółtka – faktycznie białko spłynie do […]

Sposób na jajko

Zdradzę Ci teraz sekret – mały sekret 🙂 To niesamowity patent na gotowanie jajek. O prawidłowym gotowaniu jajek na twardo napisano już wiele. Naprawdę wiemy już prawie wszystko: że należy je wcześniej wyjąć z lodówki, aby miało temperaturę pokojową aby nie uderzyło w dno i nie pękło – należy jajko włożyć na łyżce wiemy jak […]

Formy do ciast – zależą od typu piekarnika

Na święta Wielkanocne drugi raz w życiu 🙂 upiekłam sernik w formie z powłoką nie przywieralną. Mam piekarnik gazowy i pomimo, że ciasto wstawiłam na najwyższą półkę spaliło się od spodu. Bardzo zła na siebie zaczęłam szukać przyczyn. Po krótkim przeszukaniu sieci i rozmowach z producentami form okazało się, że…. ….Blachy do ciast – zależne […]