Naczynia żeliwne Skeppshult
Odlewnia żelaza Skeppshult zaprezentowała w ostatnich latach kilka produktów o zdecydowanej stylistyce, a ostatnio seria to JÄRN: naczynia żeliwne o geometrycznych kształtach w mniejszym formacie, przeznaczone do gotowania przy stole po japońsku i koreańsku. Prosta, ale efektowna linia zaprojektowana przez Note Design Studio.
Naczynia żeliwne do zapiekania
Eleganckie, żeliwne naczynie z uchwytami Skeppshult wykonane w kształcie dwunastokąta.
Mini zapiekanka do pieczenia „Järn” to naczynie do pieczenia z pokrywką, w której można przygotować lub upiec, na przykład przystawkę, półprodukt lub po prostu główne danie albo deser. Ponadto naczynie wyjęte z pieca i postawione bezpośrednio na stole, utrzymuje ciepło przez długi czas i dobrze wygląda.
Żeliwne naczynie Skeppschult Järn wykonane z czystego żeliwa, z precyzyjnie frezowanymi krawędziami i precyzyjnie toczonym dnem ma objętość 0,2 litra i waży 1,1 kg.
Naczynia żeliwne do grillowania
Żeliwna płyta grillowa Skeppshult „Järn” ma sześciokątny kształt dla tej serii niezwykłych patelni grillowych. Mocno żebrowana podstawa pozostawia grillowe pasy i zapewnia niezrównany smak potraw. Pokrywa płyty grillowej Skeppshult może być również używana jako niezależna patelnia grillowa. Posiada podobnie jak sama płyta grillowa, dwa uchwyty z żeliwa. Naczynia żewline do grilla Skeppshult wykonane są z czystego żeliwa, ma precyzyjnie frezowane krawędzie i wklęsłą, podstawę.
Oprócz pieczenia płyta grillowa ze względu na piękny design i dobre przechowywanie ciepła, nadaje się do serwowania bezpośrednio na stole.
Patelnia żeliwna
Żeliwna patelnia z serii „ JÄRN ” o typowym sześciokątnym kształcie dla tej serii jest niezwykłą i udaną patelnią. Smaży mięso i ryby, ziemniaki i omlet, a także pieczone i soczyste, nadając kiełbasę niesamowitego smaku. Żeliwna patelnia Skeppshult wykonana z czystego żeliwa, ma precyzyjnie frezowane krawędzie i wklęsłą, precyzyjną podstawę.
Ponadto, patelnia nadaje się do serwowania, ze względu na piękny design i dobre przechowywanie ciepła.
Średnica 23 cm, Waga: 2,5 kg
Naczynia żeliwne – uwagi użytkowe
- naczynia żeliwne zakonserwowane organicznym olejem rzepakowym KRAV, dlatego można ich natychmiast używać bez dodatkowego wypalania.
- nasza rekomendacja: Do smażenia użyj ghee (ghee, klarowane masło) lub tłuszczu kokosowego.
- naczynia żeliwne nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek, również indukcyjnych. jak również pieców, rusztów, kominków i piekarników.
- naczynia wykonane ręcznie w Szwecji,
- należy czyścić je ręcznie: ciepłą wodą i czyścić szczotką, i dokładnie wysuszyć.
- W naczyniach żeliwnych nie należy przechowywać żywności.