Naczynia żeliwne Skeppshult

Odlewnia żelaza Skeppshult zaprezentowała w ostatnich latach kilka produktów o zdecydowanej stylistyce, a ostatnio seria to JÄRN: naczynia żeliwne o geometrycznych kształtach w mniejszym formacie, przeznaczone do gotowania przy stole po japońsku i koreańsku. Prosta, ale efektowna linia zaprojektowana przez Note Design Studio.

Naczynia żeliwne do zapiekania

Naczynia żeliwne Skeppshult
Naczynia do zapiekania Skeppshult

Eleganckie, żeliwne naczynie z uchwytami Skeppshult wykonane w kształcie dwunastokąta.
Mini zapiekanka do pieczenia „Järn” to naczynie do pieczenia z pokrywką, w której można przygotować lub upiec, na przykład przystawkę, półprodukt lub po prostu główne danie albo deser. Ponadto naczynie wyjęte z pieca i postawione bezpośrednio na stole, utrzymuje ciepło przez długi czas i dobrze wygląda.

Żeliwne naczynie Skeppschult Järn wykonane z czystego żeliwa, z precyzyjnie frezowanymi krawędziami i precyzyjnie toczonym dnem ma objętość 0,2 litra i waży 1,1 kg.

Naczynia żeliwne do grillowania

Naczynia żeliwne Skeppshult
Naczynia żeliwne Skeppshult

Żeliwna płyta grillowa Skeppshult „Järn” ma sześciokątny kształt dla tej serii niezwykłych patelni grillowych. Mocno żebrowana podstawa pozostawia grillowe pasy i zapewnia niezrównany smak potraw. Pokrywa płyty grillowej Skeppshult może być również używana jako niezależna patelnia grillowa. Posiada podobnie jak sama płyta grillowa, dwa uchwyty z żeliwa. Naczynia żewline do grilla Skeppshult wykonane są z czystego żeliwa, ma precyzyjnie frezowane krawędzie i wklęsłą, podstawę.

Oprócz pieczenia płyta grillowa ze względu na piękny design i dobre przechowywanie ciepła, nadaje się do serwowania bezpośrednio na stole.

Patelnia żeliwna

Naczynia Skeppshult
Naczynia żeliwne Skeppshult

Żeliwna patelnia z serii „ JÄRN ” o typowym sześciokątnym kształcie dla tej serii jest niezwykłą i udaną patelnią. Smaży mięso i ryby, ziemniaki i omlet, a także pieczone i soczyste, nadając kiełbasę niesamowitego smaku. Żeliwna patelnia Skeppshult wykonana z czystego żeliwa, ma precyzyjnie frezowane krawędzie i wklęsłą, precyzyjną podstawę.

Ponadto, patelnia nadaje się do serwowania, ze względu na piękny design i dobre przechowywanie ciepła.

Średnica 23 cm, Waga: 2,5 kg

Naczynia żeliwne – uwagi użytkowe

  • naczynia żeliwne zakonserwowane organicznym olejem rzepakowym KRAV, dlatego można ich natychmiast używać bez dodatkowego wypalania.
  • nasza rekomendacja: Do smażenia użyj ghee (ghee, klarowane masło) lub tłuszczu kokosowego.
  • naczynia żeliwne nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek, również indukcyjnych. jak również pieców, rusztów, kominków i piekarników.
  • naczynia wykonane ręcznie w Szwecji,
  • należy czyścić je ręcznie: ciepłą wodą i czyścić szczotką, i dokładnie wysuszyć.
  • W naczyniach żeliwnych nie należy przechowywać żywności.
Podziel się na:
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blip
  • Blogger.com
  • co-robie
  • Dodaj do ulubionych
  • Forumowisko
  • Gadu-Gadu Live
  • Google Buzz
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • Linkologia
  • Poleć
  • Reddit
  • Sfora
  • Wahacz
  • Wykop
  • Śledzik
  • Twitter